Gençlerimizi bu zehirden kurtarıyoruz

Gençlerimizi bu zehirden kurtarıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yılbaşından bugüne kadar 53 ton esrar yakalandı. Bugün itibarıyla 19 ton eroin, 1,5 ton da gümrük, 20,5 ton, Cumhuriyet tarihinin yıl bitmeden rekoruna kavuştuk." dedi.

A+ A-

Gençlerimizi bu zehirden kurtarıyoruzİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yılbaşından bugüne kadar 53 ton esrar yakalandı. Bugün itibarıyla 19 ton eroin, 1,5 ton da gümrük, 20,5 ton, Cumhuriyet tarihinin yıl bitmeden rekoruna kavuştuk." dedi




KIRIKKALE’DE BİR TANE AÇTIK

Soylu, Balıkesir Öğretmenevi'nde, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum" adlı proje kapsamında uyuşturucu ile mücadelede bağımlılıktan kurtarılan gençlerin anneleriyle bir araya geldi. Katılımcılara hitap eden Soylu, Türkiye'nin, dünyanın birçok yerine yardım eli uzatan bir ülke olduğunu söyledi. Soylu, “Eskiden Narko Timlerimiz 15-20 vilayetimizdeydi 81 vilayetimize, büyük ilçelerimize yaydık. Bunlarla da kalmadık Sayın Valililerimizi rehabilitasyon merkezi açma konusunda teşvik ediyoruz. Bu tip projeler konusunda teşvik ediyoruz. Geçtiğimiz Temmuz ayında Kırıkkale'de bir tane açtık. Keza valilerimiz başkanlığında İl Uyuşturucuyla Mücadele Kurulları oluşturduk" ifadelerini kullandı.

MAHKUM OLDUKLARI HİSSİNE YENİLİRLERDİ

Bakan Soylu, "Eğer bu millet olmasaydı Suriye'de yetim kalan çocukların sayısı 5 kat, 10 kat artardı. Eğer bu millet olmasaydı dünyanın binlerce kilometre ötesinde açlık çeken insanlar, susuzluk çeken insanlar kıvranarak hayata veda ederlerdi. Eğer bu millet olmasa ve sesini çıkarmamış olsaydı haksızlık hüküm sürer, zulüm hüküm sürer ama mazlumlar seslerini çıkarmadan maalesef kendi kaderlerine mahkum oldukları hissine yenilirlerdi." değerlendirmesinde bulundu.

HEP BİRLİKTE BU MÜCADELEDEYİZ

Avrupa'da esrarın rahat içilebilmesini temin etmek üzere kafeler oluşturulmak istendiğini aktaran Soylu, Türkiye'de devletin ve milletin sonuna kadar uyuşturucu meselesinde annelerle birlikte olacağını vurguladı. Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerek 5 yıllık İçişleri Bakanlığım süresince gerekse de şahsi hayatım boyunca uyuşturucu meselesinde elde ettiğim en önemli tecrübelerden birisi şudur ki bir mesele özellikle bu mesele tek başına bir kurumun veya bir kesimin verebileceği bir mücadele değildir.”

Kırıkkale haber, Kırıkkale, Kırıkkale Son Dakika Haber, Kırıkkale, Kırıkkalespor,



Bu haber toplam 613 defa okunmuştur